Kirkerne

Hans Tausens Kirke

Hans Tausens Kirke

Halfdansgade 6, 2300 København S.

FIND VEJ TIL KIRKEN:

Se på kort her

OFFENTLIG TRANSPORT:

Bus 68 fra Københavns Hovedbanegård eller bus 33 fra Rådhuspladsen.

10. min gang fra Islands Brygge Metrostation.

PARKERING:

Der er begrænsede parkeringsmuligheder på gaden med betaling på de fleste af årets dage.

Der er underjordisk p-anlæg op mod Leifsgade mellem Bergthorasgade og Gunløgsgade.

Kirken i Ørestad

Kirken i Ørestad

Robert Jacobsens Vej 72 B, st., 2300 København S.

FIND VEJ TIL KIRKEN:

Se på kort her

OFFENTLIG TRANSPORT:

Bus 33 fra Rådhuspladsen

Metroen til Vestamager. herfra er der ca. 5 min. gang

PARKERING:

I P-huse med betaling.

Meget begrænsede muligheder for parkering på gadeplan med tidsbegrænsning.

Lidt historie om Islands Brygges sogn:

Islands Brygges sogn

I 1901 åbnedes Christians Kirke på Christianshavn som sognekirke, da indbyggertallet i København og dermed også på Christianshavn var steget betydeligt.

Med opførelsen af beboelsesejendommene på Islands Brygge steg folketallet, så der blev ønske om en egen kirke i bydelen Islands Brygge, så den 20. december 1915 blev Islands Brygges Sogn udskilt fra Christians Sogn på Christianshavn, og det nye sogn indrettede kirke i menighedshusets stueetage, som i dag er menighedssalen i Hans Tausens Kirke, og som fortsat bruges til udvidelse af kirkerummet især til gudstjenester juleaften og ved konfirmationer.

Beboelsesejendommene i Islands Brygges Sogn er opført i årene fra 1905 og de fleste ejendomme på den oprindeligt beboede del af området Islands Brygge stod færdige i 1920’erne. Omkring 1930 boede der cirka 13.000 i sognet, i 1994 boede der 6.273. Sognets indbyggertal begyndte igen at stige, da der igen påbegyndtes opførelse af beboelsesejendomme både i området mellem det oprindelige byggeri og voldgraven samt langs med havneløbet efter Halfdansgade. Den 1. juli 2016 var der 15.992. Idet en del af bydelen Ørestad, som ligger i området bag universitetsbyggeriet var en del af Islands Brygges Sogn efter en ændring af sognegrænsen i midten af 1980’erne, hvor også Ballonparken blev overført til sognet fra Sundby Sogn, og Nokken blev overført til sognet fra Solvang Sogn. Ved endnu en ændring af sognegrænsen i 2016 blev den sydlige del af bydelen Ørestad også tillagt sognet, så der den 1. september 2016 var i alt 23.677 indbyggere. Islands Brygges Sogn er stadig i vækst, der bygges både i bydelen Ørestad og i bydelen Islands Brygge og måned for måned kommer der nye beboere.

Islands Brygges Sogn er stadig i vækst, der bygges både i bydelen Ørestad og i bydelen Islands Brygge og måned for måned kommer der nye beboere. Det forventes at opførelse af boligbyggerier både i Ørestad og langs med havneløbet vil fortsætte i en årrække.

Pr. den 1. januar 2021 har Islands Brygges Sogn 34.988 indbyggere.