Ny kirke skal bygges i Ørestad - vinder af arkitektkonkurrence fundet

Det er Henning Larsens tegnestue, der har vundet konkurrencen, og Jens Nielsen, formand for menighedsrådet, siger, at det er et fantastisk nyskabende oplæg. Dommerkomitéen har lagt vægt på arkitektfirmaets vision om at gøre kirken til et tingsted, en mødeplads under træerne på kirkepladsen, fortæller han.

”Vi har allerede mange aktiviteter ud over de traditionelle gudstjenester, dåbshandlinger, konfirmationer og bisættelser, nemlig f.eks. rytmiske gudstjenester, koncerter, crossyoga, mindfulnessgudstjenester babysalmesang og foredrag,” siger Jens Nielsen. ”Og det er vigtigt for os at få en kirkebygning, der kan være ramme om det hele og samtidig har alt det, en kirke skal have af både stemning og funktionalitet. Og vi vil rigtig gerne have, at kirken bliver en aktiv del af Ørestad.”

Kirkens præster, Rikke Weissfeld og Per Ramsdal, udtrykker også stor glæde ved vinderprojektet. ”Det har en skøn atmosfære, det er teologisk inviterende, og så er kirken meget fleksibel i forhold til de mange forskellige aktiviteter, vi har. Den skal også kunne rumme de mange konfirmander, der vil være de kommende år, og det kan den”

Dommerkomiteen har ønsket sig en bygning, der spiller sammen med de høje, såvel som de lave huse, der ligger ud til kirkepladsen, og med Royal Arena, der også er nabo. ”En bygning, man ikke glemmer, når man ser den, samtidig med at den skal være en del af det omkringliggende miljø”, siger Jens Nielsen.

Præsentation af kirken

Vi holder åbent hus med udstilling af konkurrenceforslagene den 7. oktober kl. 16 til 17.30, hvor du/I er velkomne. Det foregår på Robert Jakobsens Vej 66A, stuen. Den projektansvarlige fra Henning Larsens tegnestue, arkitekt Nina La Cour Sell, vil sammen med andre ophavspersoner fra tegnestuen præsentere byggeriet og tankerne bag det. Menighedsrådet og præsterne vil også være til stede og svare på spørgsmål.

Henning Larsens tegnestue har tegnet flere ikoniske bygninger både i Danmark og i udlandet - i København bl.a. Operaen på Holmen, Moesgaard Museum ved Aarhus og Udenrigsministeriet i Riyadh.

Ørestad udvikler sig med hastige skridt, og om få år forventer man, at der vil bo omkring 31.000 mennesker i den københavnske bydel. Kirkebyggeriet forventes at gå i gang i august 2024, og planen er, at kirken skal kunne indvies i 2026. Den midlertidige kirke i Ørestad ligger indtil da i en anden af Ørestads ikoniske bygninger, nemlig 8-tallet.

Evt. yderligere oplysninger hos Jens Nielsen, formand for menighedsrådet, på tlf. 40 35 70 71.